Schüssler celzouten

De celzouten van dr. Schüssler kunnen deel uit maken van het gezondheidsadvies. Deze heilzame zouten bevatten verdunde mineraalzouten die de cellen direct opnemen. Vandaar de naam celzouten & schüssler celzouten.

Dr. Schüssler deed veel onderzoek naar de verschillende mineralen in het menselijk lichaam en ontdekte twaalf onmisbare mineralen of mineraalzouten. Daar kwamen later nog vijftien bij. Elke celzout heeft dan ook een eigen nummer gekregen. Klachten van zijn patiënten bleken terug te voeren op een tekort of een verstoord evenwicht in mineralen. Zijn ontdekkingen worden nu in verschillende therapieën toegepast. De zouten zijn verwerkt in kleine tabletjes die gemakkelijk via het mondslijmvlies opgenomen worden.

Aan de hand van klachten en een gezichtsanalyse kiezen we celzouten die je lichamelijk en geestelijk evenwicht helpen te herstellen.
De schüssler celzouten komen ook geregeld voor in onze behandelingen.

De celzouten volgens dr. Schüssler bevatten zodanig verdunde (verwreven) mineraalzouten dat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden. Mineraalzouten, die onverdund gegeven worden, kunnen voor het lichaam een belasting vormen, zoals b.v. geconcentreerde calcium-, magnesium- of ijzersupplementen. Als deze te lang worden ingenomen kan dit mogelijk leiden tot ongewenste bijwerkingen, omdat het lichaam de stoffen niet goed kan verwerken en deze b.v. in de vorm van nierstenen afzet. Verdunde mineralen echter kunnen door het lichaam zonder problemen in de cellen worden opgenomen. Bron. Celzouten.com